27. heinä, 2018
26. heinä, 2018

Panda köllöttelee ilmastoidussa residenssissään ja susi läähättää helteessä. Tasan ei käy.. Mitenhän käy pitkässä juoksussa Ähtärin kaupungin, joka meni investoimaan lainarahalla pandoihin. Kävijöitä pitäisi piisata ja paljon, että kaupunki saa omansa takaisin. Yhdistelmälippu eläinpuistoon ja pandataloon maksaa 39 euroa ja pelkkä pandatalo 34 euroa.

Eläinpuistossa riittää aina mielenkiintoista katsottavaa, kuten vaikkapa dynaaminen susilauma. Pandat sen sijaan makaavat hulppeissa huoneistoissaan toisistaan erotettuna, toinen nukkuu ja toinen jäystää bambua. Paljonkaan katsottavaa ei ole.. Toki somiahan ne ovat.

Ettei pandojen ja Ähtärin lainarahan kohtaloksi muodostune ylisuuret odotukset. Tuskin monikaan maksaa suolaista lipunhintaa toistamiseen, kertatapaaminen riittää..? Ähtärin pandoista on tulossa maksukykyisten (lapsi)perheiden must-juttu. Hyvässä seurassa voi kehaista sivulauseessa punaviinilasin ääressä että juu, ollaan me siellä käyty. Ihania ov

24. maalis, 2018

Erikoista närää ja outoa levottomuutta on aiheuttanut kajaanilaisten keskuudessa kuusitoista Kajaanin jokeen jäänyttä laulujoutsenta. Turhan usean kaupunkilaisen mielestä joutsenten olisi pitänyt lennellä etelän maille viettämään talvikuukausia.

27. tammi, 2018

Ensimmäinen peippo tälle "keväälle".

5. tammi, 2018

Harrastelijat asialla

Keskiajalla vaikutti Suomen Turussa seura, joka oli saanut nimekseen Kolmen kuninkaan kilta. Kolmen kuninkaan mukaan on saanut Ruotsin vaakuna koristeekseen kolme kruunua. Aihe on kiinnostanut myös keskiaikaisia laulujen tekijöitä. Kolmen kuninkaan laulannasta on tullut meidän tuntemamme tiernapojat.

Tiernapojat-esitys on nykypäiviin säilynyt jäänne keskiaikaisista teinien lauluista ja mysteerinäytelmistä. Aihe on saatu Matteuksen evankeliumin toisesta luvusta, jossa kerrotaan kolmen tietäjän saapuvan itäisiltä mailta Juudeaan.

Jerusalemista heidät neuvotaan Betlehemin kaupunkiin, jonne he saapuvat tähti oppaanaan ja löytävät Marian ja Joosefin sekä Jeesus-lapsen ja antavat tälle lahjoja. Tätä tapahtumaa länsimainen kirkko juhlii loppiaisena.

Stockmannin tavaratalo juhlisti asiaa aikaisemmin. Myyjistä koostuva tiernapoikaporukka veti vermeet ylle ja esitti vanhan mysteerinäytelmän. Se ei kaikkien asiakkaiden mielestä ollut sopivaa. Olihan murjaanien kuningas mennyt mustaamaan naamansa. Temppu oli joidenkin ihmisten mielestä epäkunnioittava oikeasti mustia ihmisiä kohtaan ja Stockmann pelästyi asiasta niin paljon että myyjä pesi pikaisesti kasvonsa, esitykset lopetettiin ja tavaratalon johto pahoitteli asiaa jälkeen päin. Voi olla että pahoittelevat edelleenkin..?