17. elo, 2016

Esitykset takaisin

Hesarin päätoimittaja vaikenee. Sen sijaan Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen vastasi sähköpostiviestittelyyn. Hänen esityksensä ei ole delfiinien lopettaminen vaan hän on halunnut nostaa senkin vaihtoehdon esiin. Hän toivoo, että päätöksiä asian suhteen Tampereella tehtäisiin pikaisesti. Animalian fb-sivuilla käydään keskustelua Jokisen oudosta ulostulosta asiassa. Nyt alkaa olla ihmisillä delfiinien puolesta hätä. Lehtien intresseissä on tietenkin sähköistää  mielipideilmastoa. Saavat uutisia…

Mutta – pragmaattisesti ajatellen - kannattaisiko tilanne nyt rauhoittaa ja näytökset delfinaariossa palauttaa. Älykkäinä eläiminä nelikko lienee ollut kummissaan kun esitykset loppuivat vuosi sitten kuin seinään. Sitä duuniahan ne ovat ikänsä tehneet ja varmasti myös siitä nauttivat. Eläinten elämänlaatu paranisi ja arki palaisi. Nyt kun se turvakotikaan ei ole vielä valmis niin odoteltaisiin rauhassa. Särkänniemikin saisi lipputuloja esityksistä. Ehkäpä koko tämä farssi on toiminut hyvänä markkinointina ja eläimet olisivat meille kaikille entistä rakkaampia, paitsi tamperelaisten lemmikkeinä, myös meidän kaikkien muiden. Taloudellisesti asiassa lienee vaihtoehtoja; toimittaja Laitisen (Aamulehden) esittämä delfiinivero, yleinen rahankeräys... Ja miten ollaan Särkänniemessä kartalla talouden suhteen kaiken kaikkiaan? Olisiko siellä petrattavaa??

Mutta mitä kuuluu Delfille, Veeralle, Leeville ja Eevertille. Hyvää vaan, vastataan Särkänniemestä. Nelikko on seitsemän hoitajan huomion keskipisteenä. Päiväohjelmaan kuuluu edelleen eläinten virikkeellistäminen vaikka yleisöä ei paikalla olekaan. Samoja temppuja tehdään.