28. elo, 2016

Röyhkeä kusetus

Särkänniemen johto on tämän illan aikana aloittanut salaisen invaasion delfiinien siirtämiseksi pois Tampereelta. Kukaan ei tunnu tietävän uutta sijoituspaikka. Särkänniemen vastuullinen johto ei vastaa tiedusteluihin. Media ja luontoaktivit seuraavat tilannetta paikan päällä. Delfinaarion ympärille on rakennettu aita ja poliisit ovat paikalla pitämässä järjestystä yllä.

Animalia ja muut eläinsuojelujärjestöt, jotka kuvittelivat olevansa jonkinlainen osapuoli ja toimija asiassa, on sivuutettu täysin. Eläintenpuolustajat olivat se taho, joka laittoi mielipidevyöryn liikkeelle alun alkaen vaatimalla delfinaarion sulkemista. Eläintensuojelijoilla sen enempää kuin Särkänniemen johdolla ei ollut mitään järkevää jatkosuunnitelmaa delfinaarion sulkeuduttua vuosi sitten.

Eläintensuojelijat mokasivat pahemman kerran ja tapahtumaketju kertoo asiantuntemattomuudesta ja kokonaisvaltaisen ja oikeasti eläinten parasta ajattelevan asiantuntijuuden puutteesta. Ainut kertako? 

Särkänniemi taas saa siipeensä hetkellisesti. Riippuu siitä miten pitkään pettyneet eläinaktivistit jaksavat asiasta meuhkata. Ihmiset unohtavat kuitenkin nopeasti. Lapsiperheet jaksavat hyöriä jatkossakin iloisen äärellä. Eettinen asioiden problematisointi ei kuulu keskivertovirtasen arkeen. Sen varaan Särkänniemessä laskettiin.