29. loka, 2016

Pelletouhua

Helsingin valtuusto päätti sitten rakentaa kerrostaloja Vartiosaareen, saareen, jonne se ei ole tähän mennessä saanut aikaiseksi lauttayhteyttä saati siltaa. Lainaus Save Vartiosaari-ryhmän keskusteluista:

"Yleiskaavan jälkipuinneissa on tullut taas kerran törmättyä argumentteihin, joiden mukaan Vartiosaari sietääkin rakentaa täyteen kerrostaloja, koska sinne ei pääse muut kuin pieni sisäpiiri, joka mustasukkaisesti puolustaa omaa reviiriään. Saaren puolustajat ovat kuulemma ekslusiivisia oman navan tuijottelijoita, jotka eivät paratiisiinsa muita kaipaa.---- Oikaistaanpa tämä harhakäsitys vielä kerran. Saaren puolustajat nimenomaan haluavat saaren yleiseen virkistyskäyttöön kaikkien iloksi ja ovat tehneet kaikkensa parantaakseen saareen pääsyä, levittäneet tietoa saaren olemassaolosta, huolehtineet luontopolusta, yleisistä vessoista, poluista, järjestäneet kaikille avoimia tapahtumia jne. Teemme kuitenkin töitä vapaaehtoisvoimin eikä porukkamme ole järin suuri eikä sillä ole samanlaisia resursseja kuin esim. Helsingin kaupungilla. Kaupungille saari on ollut jo pitkään rakennusreservi eikä sen olemassaolosta ole siksi tiedotettu laajemmin eikä vesiliikennettä tai palveluita ole haluttu kehittää. Saareen ovat siitä huolimatta tervetulleita ihan kaikki."

Ketkä tai mitkä tahot ovat sitten pitäneet hapattavaa ja valheellista tietoa yllä. Vihreitten Osmo Soininvaara mainitaan, demareiden Valokainen alias Tumppi Varonen oli saarireissunsa kokenut epämiellyttävänä ja "huvilaihmiset" luotaantyöntävinä, Anttila Maija demareista on todennut että "siellä on nyt ne kakskymmentä huvilaperhettä jotka ovat pitäneet omanaan, omana yhdyskuntanaan kaupungin isoa saarta" , perussuomalaisten Mika Raatikainen on sortunut saaren käyttöä koskevaan vähättelyyn. Edelleen perussuomalaisista mainitaan Helena Kantola ja Rene Hursti, jotka kumpainenkin "suoraan silmiin katsoen kertoivat että äänestävät Vartiosaaren virkistysvaihtoehdon puolesta. Tähän perustui myös tilanne joka oli todella tasainen. No he valehtelivat molemmat."